Danas vam donosimo jednu drljivu priču koja je dirnula mnoga čak i ona najtvrđa srca. Naime nju je objavila jedna korisnica interneta kojoj se desio jedan nesvakidašnji događaj. “Imam prodavnicu bicikala, i svaki dan u nju svraća jedan mali Rom. Uvijek me pita da li imam nešto sitnih para da mu dam kako bi sebi mogao kupiti da jede, jer je gladan. Uviejek mu dam i nikada mi nije žao odvojiti od sebe nešto novca kako bi njemu dala.

Međutim jedan dan sam bila toliko opterećena obavezama i privatnim problemima, još uz to sve i PMS. Kada je ušao u radnju da me zamoli za nešto sitniša, rekla sam mu povišenim tonom da nemam para, da toga dana ni ja sama nisam jela i ta odmah izađe iz radnje. Malac me je poslušao, i bez izgovorene riječi je izašao iz radnje. Međutim nakon nekih 15- ak minuta ponovo se pojavi na vratima. Ja taman da ga opet otjeram iz radnje, vidim da u ruci drži jednu kiflu. On je zatim podijeli na sva dijela i reče da ja uzmem jednu polovinu.

Kada sam to vidjela, nešto mi se odmah steglo u grlu, nisam mogla vjerovati. On je otišao da meni i njemu kupi jednu kiflu jer sam mu rekla da ni ja nisam jela ništa. Zaista sam ostala zatečena. Tada sam mu rekla da sebi izabere biciklo koje god želi. Vjerujte mi da nikada u životu nisam pojela slađu kiflu. Sada ga viđam svakog dana na onom biciklu kako vozi svoju mlađu seku.

Preporučeno