Ovih dana je društvenim mrežama počela da kruži anonimna ispovijest jedne učiteljice koja je blago rečeno zaprepastila cijelu Srbiju, ali i region. Naime, ona je bila šokirana novom generacijom školaraca ove godine, pa je odlučila da to podijeli i sa drugima. Naime, otkrila je da većina djece ne izgovara pojedine glasove, a nekoliko njih ne izgovara većinu glasova.

Ona je isto tako ostala zaprepaštena satovima i skupim patikama koje roditelji kupuju svojoj djeci. Zatim je primjetila da učenici nisu znali šta je uopšte grafitna olovka, te da nisu znali ni da povuku liniju “od-do”. Da stvar bude još gora, roditelji nisu imali vremena da ih nauče i neke osnovne stvari, pa je tako troje učenika krenulo u prvi razred bez da znaju svoje prezime, a jedan čak nije znao ni kako je pravo ime njegovoj mami.

Njeno srce je bilo slomljeno kada je upitala jedno dijete zašto sebe nije nacrtalo na portetu svoje porodice, a on joj je odgovorio da nije želio da im smeta. Poručila je svim roditeljima, da ne zaborave da prije nego što svojoj djeci trebaju da obezbijede telefone, skupe tablete i patike, da im treba roditeljska ljubav i pažnja.

Njihova djeca su divna, još samo kada bi to roditelji na vrijeme shvatili, zaključila je. Ova njena ispovijest je podigla puno prašine na društvenim mrežama, a mi bismo rado čuli i vaše mišljenje o svemu ovome, pa nam pišite u komentarima ispod našeg današnjeg članka, koje je vaše viđenje kada je ova tema u pitanju.

Preporučeno
Loading..