Cijeli region je zavijen u crno nakon nesreće koja se dogodila na odmorištu pored Novske, kada su život izgubile dvije djevojčice na koje je naletio kamion koji je bio izvan kontrole.

Ispred Osnovne škole Dalj ovih dana stoje dvije posmrtnice, te stotine upaljenih lampiona i cvijeće za Renatu Horvat i za Ivu Jelić. U predvorju škole su ostavljene njihove fotografije te knjiga sjećanja u koju su mnogi profesori, ali i njihovi drugovi iz školskih klupa odlučili da ostave posljednje poruke za svoje prijateljice, žaleći što ih više nikad neće moći vidjeti, zagrliti, niti smijati se s njima.

U cijeloj općini je proglašena trodnevna žalost, pa su i škole puste, a jedino se tu nalaze u crno odjeveni nastavnici koji su i dalje u nevjerici oko toga šta se dogodilo. Podsjećamo, autobus u kojem su se nalazili učenici 7. razreda se spremao da nastavi put na more, kada se kamion velikom brzinom zaletio na parking gdje su se djeca nalazila, a nažalost, Renata i Iva nisu uspjele da ga izbjegnu.

Još dvije djevojke, 25-ogodišnjakinja i 26-ogodišnjakinja koje su se nalazile u blizini su povrijeđene, a iako je jedna od njih bila u životnoj opasnosti, liječnici su potvrdili da se obje oporavljaju. Najveći šok su doživjeli roditelji ovih djevojčica, pa su tako susjedi i prijatelji odlučili da pokrenu akciju skupljanja novčanih sredstava za pomoć roditeljima koji dugo vremena neće moći da se vrate u normalan tok svojih života nakon ovoga što su preživjela. Sve troškove organizacije sahrane snosila je općina, a dvije prijateljice su pokopali jednu pored druge.