Romana je djevojka iz Bosne o kojoj se ovih dana mnogo piše. Naime, ona je djevojka koja živi jedan jako neobičan način života koji je nesvakidašnji za današnju omladinu. Zbog svog posebnog načina života ona ima jedan veliki problem da pronađe svoju jaču polovinu.

Ona je svoje muke podijelila na Fejsbuku i izazvala je ogromne reakcije korisnika ove društvene mreže:

Inače, Romanina objava je postavljena na jednu stranicu koja nosi naziv Ljepote moga zavičaja i sela te je ovu objavu iskomentarisalo oko tri hiljade ljudi.

O selu:

Selo je jedno od dva osnovna tipa ljudskih naselja. Inače sama riječ selo je slavenskog porijekla i ima značenje sjesti. Selo se definira na dva načina. Naime, selo se definira kao monofunkcijsko naselje. To podrazumijeva da primarne djelatnosti koje su poljoprivredne Pored toga na selu mogu postojati i neka sporedna zanimanja poput školstva i zdravstva. Druga definicija sela je naselje sa jako malim brojem stanovnika.

Inače, treba napomenuti da sela danas mladi ljudi masovno napuštaju jer selo polako izumire a s druge strane veliki industrijski gradovi nude puno veće mogućnosti za edukaciju i posao.  S toga jako neobična pojava je da maldi ljdui olučuju da žive na selima i da tamo pokrenu svoje male obrte ili biznise. Ova djevojka o kojoj je bilo riječi je zaista primjer jedne djevojke koja je prava rijetkost u današnjem vremenu.

Šta vi mislite o ovome’ Da li biste vi odlučili da odete na selo i napravite jedan takav radikalan korak? Pišite nam u komentarima vaše mišljenje. d

Preporučeno
Loading..