Poznati bosanskohercegovački glumac Branko Đurić poznatiji kao Đuro, već je godinama u braku sa kolegicom iz Slovenije, Tanjom Ribič.

Sa njom ima i dvije kćerke, a malo kome je poznato da je glumac već ranije, prije Tanje, imao jedan brak, u kojem je dobio i svog sina Filipa. Danas, Filip ima 28 godina i veliki je zaljubljenih u fotografiju. Iako nije odabrao glumu kao svoj otac, ipak je otišao u smjeru umjetnosti. Ali, bez obzira na to, nije mu strana ni ljubav prema glumi, pa je sa samo jedanaest godina glumio u slovenskom filmu “Na planincah”.

Međutim, ljubav prema fotografiji je bila puno jača, pa se Filip poslije ove uloge više nije bavio glumom nikada.

Da je itekako talentovan za umjetnost, govori i činjenica da se bavi pisanjem tekstova, pa je tako za pjevačicu Maju Šebenik Sheby pisao rime za njenu pjesmu Kul je.

Njegov sin Filip je odrastao sa svojom majkom u Sarajevu Nevenom Đurić, a prije par godina se preselio u Ljubljanu, kada je upisao studije fotograije.

Tamo živi sa svojim ocem, maćehom Tanjom Ribič kao i sa sestrama Elom i Zalom.

Na sljedećoj fotografiji možete vidjeti kako to on danas izgleda. Veliki broj ljudi su se složili da je jako lijep i atraktivan i da skoro nikako ne liči na svog oca. Otac na neki način ima malo lice, dok on ima istaknutu vilicu i plave oči, a otac ima smeđe. Jedina stvar je što imaju istu boju kose.

Preporučeno