Tajna bogatog zatvorenog vrta je jednostavna: kako bi biljke cvjetale još ljepše i bujnije, potrebno ih je dobro njegovati. Kako pravilno pripremiti rješenje za prehranu biljaka:

1. Praktično sve biljke vole šećer (a kaktusi su omiljeni slatkiš). Prije zalijevanja posuđenu zemlju možete posipati 1 žličicom šećera ili biljku zalijevati slatkom vodom (1 žličica šećera na 1 šalicu vode). Ficus možete zalijevati jednom mjesečno zaslađenom vodom. Uzmite 1 žličicu šećera na 1 litru vode. Listovi ficusa mogu se obrisati mlijekom. To će pridonijeti sjaju i ljepoti biljke. Mlijeko je, usput, vrlo korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju mlijeko špricom, izravno u stablo biljke.

2. Odličan učinak na biljke daje dodavanjem ricinusovog ulja

U litru vode, koja stoji nekoliko dana, trebali biste dodati 1 žličicu ricinusovog ulja.

Bocu dobro zatvorite i dobro protresite. Ricinusovo ulje treba otopiti i dobro kombinirati s vodom kako ne bi spalili korijenje biljaka. Odmah, nakon što protresemo, dok se ulje ne digne, zalijevamo cvjetove.

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva gnojidba. Ako biljka cvjeta stalno, potrebno ju je gnojiti jednom mjesečno. Sve što je potrebno za ovo rješenje su voda i ljuske jaja. Školjke od jaja izlije se preko vode i ostavi 5-7 dana na sobnoj temperaturi. S vremena na vrijeme treba ga miješati.

Nakon toga, zalijevajte cvijeće ovom otopinom.

4. Imunitet sobnih biljaka savršeno pojačava prskanje otopinom aspirina (andola)

Jedna tableta od 300 mg treba otopiti u 1 litri vode. Nakon toga, biljke prskajte prskalicom.

5. Možete zalijevati biljke sljedećim rješenjem:

Uzmite koru šipak ili bilo kojeg citrusa i prelijte vodom. Ostavimo preko noći. Ovo je sve! Hranjiva otopina za zalijevanje biljaka je spremna.

Preporučeno