Igor Dodik i njegova izabranica, udovica Draga Mašin su odlučili u namjeri objekodanjivanja veze i vjenčanja.

Uzalud Milorad Dodik panično urliče da će im Srbi zbog takvog čina zatrti pleme kao Obrenovićima.

Preko Dodikovih skandaloznih uvreda na račun članice CIKa Vanje Bjelice Prutine, mogli da pomislite da je sebi dodijelio pravo uređivanja kakva to prezimena smiju ili ne smiju nositi “prave Srpkinje”. Međutim, surova istina je bitno drugačija. Puno dublji jadi muče Milorada Dodika, pa nekontrolisano bulazni o temi braka i prezimena supruga, a vijeli ste da je na zadnjoj pres konferenciji morao čitati ranije napisanu izjavu kako ne bi opet izvalio kakvu glupost i otkrio mračne tajne kakve ga već odavno muče.

Dodikove nekontrolisane ispade i nervozu poslije otpusta iz bolnice javnsot pripricuje aferi Ikona, ali, opet greška. Afera sa kojom se porodica Dodik mora neminovno suočiti toliko je razorna da će u potpunosti zasjeniti ujdurmu sa ministrom Sergejeom LAvrovom. Najgore u svemu je što protagonisti nove svjetske top afere čine neviđene gluposti, na svom čelu su napisali sopstveni grijeh. Bar u odnosu na one koji znaju čitati.

Elem, njegov gorući problem proizilazi iz doslovno sumanute odluke sina Igora i njegove izabranice da pred cijelim svijetom ozvaniče svoju ljubav. Snaja je uprna u toj namjer da ponese prezime Dodik, a prestolonasljednik Igor je godinama pod njenim apsolutnim uticajem. S druge strane i Igorovoj supruzi je odavno svega dosta, pa je svekar sve teže uspijeva zadržati u porodici, ma haos totalni.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno