Branimir Nestorović, inače poznati doktor je u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji otkrio kako reguje na prozivke i uvrede koje su upućene na njegov račin, iz razloga što je na konferenciji za medije krajem februara, trenutni korona virus nazvao najsmješnijim virusom koji je ikada postoja. Pored toga, javnosti je otkrio i jedan do sada nepoznat detalj iz svog odnosa sa kolegama. “Apsolutno me ne pogađaju svi napadi na mene. Mi smo imali sastanak još u februru i tu čuvenu press konferenciju.

Sve ono što sam tada izjavio je bilo svjesno. Trebalo je da smirimo ljude kako ne bi došli u situaciju u kojoj se sada nalaze Sjedinjene Američke Države, gdje je sada potpuni haos. Prije nekoliko dana sam dobio četiri strane u jednom od časopisa u kojem je pisalo “Stand up komičar”, i da budem iskren sa vama, mene je to oduševilo. Svakodnevno šetam Beogradom i Obrenovcem i vidim da su ljudi uistinu oduševljeni. Oni jedinu primjedbu imaju na to što sada nije uveden 24 – satni policijski čas, zalažu se za to da budemo u karantinu, a onda se odjednom pojavi neki lik koji poziva da se karantin napusti i da se slobodno hoda napolju. Punih 20 godina sam redovni profesor.

Veliki broj knjiga i radova je iza mojih leđa, a odjednom sam postao debil i kreten. Moja se stručnost ne može procijeniti na ovoj situaciji, jer se moja struka ocjenjuje na nekim drugim mjestima. Meni nije potrebno da me hvale tamo neki, ja sam skoro na kraju karijere, financijski sam osiguran i nemam apsolutno nikakvu korist od ovoga. Ne treba mi ni da budem poznat, jer sam i prije gostovao već više od 120 puta na televiziji.

Preporučeno