Nikada više naša pluća nisu bila više u fokusu svih zdravstvenih radnika kao što je to slučaj sada kada je zavaldala pandemija korona virusa. Upravo ovaj virus napada naše respiratorne organe i dovodi do teških upala pluća koje se u nekim slučajevima mogu rezultirati i smrću. Iz tog razloga je danas od velike važnosti da naša pluća budu što zdravija i otpornija na viruse i druge štetne mikrobe. Među najugroženijom skupinom, kada se radi o ovoj zarazi, svakako se ubrajaju plužni bolesnici i pušači, pa čak i oni koji udišu dim ne svojom voljom, odnosno tzv. pasivni pušači.

Za ove ljude je od velike važnosti da svoje pluća što prije regenerišu i oporave, a mi vam u današnjem članku donosimo i nalin na koji to možete postići. Naime, radi se o jednom prirodnom receptu koji se preporučuje svima, ne samo pušačima, kako biste poboljšali snagu svojih pluća, jer ih ovaj preparat čisti od svih toksina koji su se godinama nakupljali u njima. Iako postoji veliki broj komericijalnih proizvoda koji se raklamiraju kao univerzalni pročišćivači pluća i disajnih puteva, niti jedan se nije pokazao toliko učinkovim kao što je ovaj potpuno prirodni i domaći preparat koji vas uopšte neće koštati kao račun za struju, a ono što je najbolje od svega, možete ga napraviti i u kućnim radinostima.

Kako biste napravili ovaj lije, biće vam potrebne dvije kašike kurkume, korjen jednog đumbira, 400 grama šećera ili ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda umjesto šećera možete koristiti med, 400 grama crnog luka i litar vode. Prokuhajte šećer i vodu i ubacite isjeckani luk i đumbir, zatim kada sve prokuha dodajte i preostalu kurkumu. Izručite u teglu i konzumirajte svako jutro po dvije kašike, i još dvije svako veče prije spavanja.

Preporučeno