Kada se radi o pandemiji korona virusa u Srbiji, svakoga dana se dobijaju nove informacije o novom broju zaraženih, ali na žalost i broju umrlih ljudi iz čitave Srbije. Stogam iako se situacija koliko toliko drži pod kontrolom, i dalje je sve neizvjesno, a još manje bezazleno. Krizni Štab Srbije je i pored problema unutar njihovog članstva, se treudi na sve načine da zajedno sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem kao i Vladom Srbije pronađu optimalno rješenje a trenutnu situaciju koje bi pomoglo u smanjnju broja oboljelih.

Tako je u posljednjih dva vikenda uveden apsolutni policijski sad, koji je uveden u pokušaju da se smanji rizik od stvaranja novih slučajeva oboljenja od korona virusa u Srbiji. U vezi toga se javnosti obratila i zamjenica direktora Instituta za javno zdravstvo “Milan Jovanović Batut” profesor dr. Darija Kisić Tepavčević koja je bila gost na nacioanlnoj televiziji. U svom izlaganju jer rekla kako je ovaj broj novozaraženih koji se pojaio u Srbiji nije nikako bio očekivan. Ona je dodala na važžnosti da se čim prije treba započeti sa većim testiranjem jer postoji velika vjerovatnoća da će se doći do još većeg broja novooboljelih.

Dodala je da se ovakvom broju nije nadala jer su smatrali da bi se u ovoj sedmici trebao smanjiti beoj oboljelih. Međutim, prema riječima doktorice Kisić, ono što se dogodilo u Nišu, u Gerontološkom centru je najbolji pokazatelj šta se dešava kada popusti pažnja i kada se svi počnu pomalo opuštat, kao i da je ovaj slučaj pokazao da nema nikakvog mjesta opuštanje i razbibrigu.

Preporučeno