Pandemija korona virusa i dalje traje, a sve zemlje u regionu daju svoj maksimum kako bi se odbranili od ove bolesti. U našem regionu je trenutno najgora situacija u Srbiji, u kojoj ima preko tri hiljade oboljelih. Otkako je proglađena pandemija, nastala je nestašica maski i rukavica. Pored toga, porasla je i cijena pomenutih proizvoda te su te građani konstantno žalili. Doktorica Darija Kisić Tapevčevićje inače zamjenica direktora Institura za javno zdravstvo “Milan Jovanović Batut” i često se nalazi na udaru medija, koji joj između ostalog, zamjeraju i to što skoro nikad ne nosi zaštitnu masku.

Ona je, prilikom gostovanja na jednoj televiziji posebno objasnila iz kojeg razloga ona ne stavlja masku na lice: “Morate da znate da maske nisu predviđene za zdrave osobe. One imaju ulogu kada ste u kontaktu sa bolesnima, kada idete u kupovinu imaju itekako smisla jer nikada ne možete da znate u kojem je zdravstvenom stanju osoba koja stoji pored vas, ali sa udaljenosti od 2 metra, imak nemaju apsolutno nikakvu ulogi. Tako se isto ponašamo i ja i doktor Stevanović na primjer, jer su maske samo preporuka u specifičnim situacijama” rekla je doktorica Kisić Tepavčević.

S obzirom da se situacija sa korona virusom svakim danom pogoršava, vlada po ko zna koji put apluje na građane da ostanu u svojim domovima. Na taj način nećete dovesti sebe i druge u opasnost da se zarazite korona virusom. Ukoliko pak imate potrebu da napustite svoju kuću, obavezno je da nosite zaštitnu masku i rukavice.

Preporučeno