Danas nas je u 67. godini života napustio nas je Đorđe Balašević, a njegov život osim emotivnih stihova zasigurno je obilježila i ljubav sa suprugom Oliverom.

Toliko emotivnih balada koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim tokom svoje dugogodišnje karijere je otpjevao Đorđe Balašević. Ali, veliki broj ljudi se pita da li su postojale ovakve numere da popularni kantautor daleke 1979. godine nije upoznao svoju suprugu Oliveru, sa kojom je bio čak četiri decenije u braku i koja je bila njegova najveća podrška kroz život, ali i inspiracija.

Ovaj slavni kantautor je upoznao mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, koja je bivša reprezentativka u sportskoj gimnastici nenadno. Oboje su bili gosti novosadske televizije, Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar. Riđokosa djevojčica koja je studirala organizaciju rada u Novom Sadu, tad nije ni sanjala da će u tog neobaveznog i razbarušenog mladića s gitarom zaljubiti preko ušiju.

Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja, trebalo je da odluči između te svoje ljubavi i ove nove, koja se nekako tek rađala.

– I tu ja prevagnem kao peta disciplina – pričao je Đorđe u decembru davne 1981. godine.

Prevagnula je ustvari ljubav dva mlada čovjeka istih želja i istih interesa.

– Jednom prilikom zajedno smo gledali utakmicu Hajduk – Hamburg- nastavlja Đorđe.

– Odjednom u jednom trenutku Olja mi prebaci ruku preko ramena i reče: “Ovaj Zlatko Vujović je stvarno opasan fudbaler.” Kazao sam tad sebi: Našao sam pravu osobu, drugara koji se razumije i u druge stvari. Ženim se odmah – gotovo je sada!

– Htio sam da se vjenčam 15. avgusta kad je najtoplije, da bih mogao da budem u nekoj majici, ali, dogovorili smo se ipak da to bude 7. maja, zbog toga što je bila sasvim neizvjesna situacija oko mog dolaska iz vojske.

Preporučeno