Kako smo svi do sada upoznati, velika legenda nas je napustila 19. februara 2021. godine.

Riječ je o Đorđu Balaševiću koji je život izgubio poslije borbe sa upalom pluća. Iako smo sve nade polagali u novu 2021. godinu da će biti puno bolje od 2020. godine, svi su izgledi da ni ova godina neće ništa puno biti bolja.

Iako je prvobitno rečeno da će sahrana Đorđa Balaševića biti u ponedeljak, odlučeno je da će ipak sahrana biti održana danas, u krugu porodice, kada je proglašen i dan žalosti, nezvanično saznaje Telegraf. rs.

Njegova porodica je odlučilad a ispraćaj obavi u najužem krugu porodice. DAnas, 21. februara, proglašen je za Dan žalosti na teritoriji Novog Sada. Kada se rijetko kada sahrane obavljaju nedjeljom, na rasporedu novosadskih groblja ovaj ispraćaj nije nikome najavljen.

Građani Srbije su se i sinoć okupili na Trgu slobode, pjevali su njegove pjesme, palili svijeće i ostavljali poklone i cvijeće. Okupljanja povodom smrti Đorđa Balaševića su održana u Beogradu ali i u Novom Sadu, a osim Srbije okupljanja su se dešavala i širom Hrvatske, u Sarajevu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i u Makedoniji.

Moramo podsjetiti da je poznati srpski kantautor Đorđe Balašević preminuo u petak u 67. godini života samo tri mjeseca prije svog 68. rođendana u Novom Sadu. On je bio primljen na Infektivnu kliniku u KC Vojvodine gdje se liječio od upale pluća. Iako je u početku njegovo stanje bilo poprilično stabilno, samo se u trenutku pogoršalo te je i poslije sat i po borbe doktora za njegov život, preminuo.

Preporučeno