Nakon teške povrede glave koju je legendarni vozač Formule 1, Mihael Šumaher doživio prije šest godina, i dalje se bori sa oporavkom. U javnosti se nije pojavio već pet godina, nakon što je imao nezgodu tokom skijanja na francuskim Alapama. Nalazi se još od tad u vještački izazvanoj komi. Ipak, u ponedjeljak je navodno bivši šampion Formule 1 prebačen u Pariz na tajno liječenje.

Naime, Šumaher je stigao na odjeljenje za kardiologiju u bolnicu Žorž Pompid u pratnji desetak osoba, a kako prenosi francuski list „Parizjen“, razlog je transfuzija matičnih ćelija. Zahvati bi trebao da obavi jedan od najpoznatijih kardiologa, profesor Filip Menaš koji je inače jedan od pionira kada je u pitanju tretman liječenja terapijama matičnih ćelija.

Šumaher je u Pariz prebačen u strogoj tajnosti, a navodno je dovezen u bolnicu sa platnom preko tijela i glave. Sada je pod nadzorom najuglednijih profesora hirurgije, te se pretpostavlja da bi liječenje trebalo da započne ovih dana, te da se vozač neće zadržavati duže od nekoliko dana.

Porodica se nije oglašavala povodom ovih glasina, ali oni se već godinama drže za sebe, te ne dopuštaju medijima da šire razne glasine kada je u pitanju Šumaherovo trenutno stanje. Nadaju se da će se uskoro u potpunosti oporaviti, a istu želju dijele i njegovi fanovi širom svijeta.

Preporučeno
Loading..