Poznati doktor Nestorović kazao je i da je za alergiju na ambroziju jako dobra kopriva, ali nikako čaj.

Pulmolog dr. Branimir Nestorović koji je bivši član kriznog štaba, povukao se prije izvjesnog vremena iz javnosti. Međutim, sada je prekinuo svoju medijsku šutnju pa je podijelio i svoj domaći recept.

Naime, u jutrašnjem gostovanju na Happy televiziji doktor Nestorović je riješio da objasni gledaocima kako mogu da sami izliječe čir na želucu, helikobakteriju ili alergiju na ambroziju.

“Isjeckajte kupus pa ga prelijte vodom, neka bude pola kupus, pola voda i neka tako odstoji dva dana u frižideru. Nakon toga pijete po jednu času ujutru i uveče dvije sedmice”, kazao je Nestorović u Jutarnjem programu Happy televizije, dodavši da i sam već skoro dvije decenije koristi ovaj recept i da su rezultati zaista odlični.

– Ispostavilo se da kupus ima određene materije koje obnavljaju sluzokožu u želucu, a u kombinaciji sa sladićem djeluje i na helikobakteriju, i to na one rezistentne, najteže oblike – pojasnio je ovaj doktor.

Osim toga, Nestorović je rekao i da je za alergiju na ambroziju jako dobra kopriva, ali nikako čaj od iste.

– Najbolje da se listovi koprive samelju zajedno sa medom, ili da se drži kopriva u zamrzivaču dvije sedmice, pa se ona sama pretvori u prah. Čaj nije dobar zbog toga što voda ubija sve korisne sastojke u koprivi – objasnio je doktor.

S obzirom da je med punih ljekovitih svojstava, u kombinaciji sa koprivom je prava riznica zdravlja za cijeli organizam.

 

Preporučeno