Novi gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, kako je jučer i najavio je održao danas pres konferenciju na kojoj je objavio prvi izvještaj noosnovanog Tima za reviziju o kriminalnim radnjama.

Na samom početku pres konferencije Stanivuković je kazao da je ovo prvi put da gradonačenik govori o kriminalu koji je prisutan u gradskoj upravi kazavši da je to kao da vlasnik govori o krimunalu u svojoj firmi.

On je svoje izlaganje počeo sa bilbordima u ovom gradu od kojih, prema njegovim riječima, skoro polovina ne plaća zakup.

“Od 372 bilborda u Banjoj Luci, 159 je “lažnih”, za koje se ne plaćaju nikakve komunalne naknade. Time je oštećen budžet grada godišnje do pola miliona maraka. Ovo su besplatni udžbenici, karte za penzionere, vrtići. Na zgradi ‘Eurospleta’ nalazi se bilbord Dodikovog sestrića, mislite li da je to sve slučajno? Rok za sve firme je u ponedjeljak da plate inače idu krivične prijave već u utorak za sve bez izuzetaka”, naglašava Stanivuković.

Kako je naveo, od Dodikovog sestrića koji je postavaljao bilborde u centru grada dolazimo i do Dodikovog kuma Lukača Ćućuna.

“Čistio je Crkvenu, ali nije obavijestio Vode Srpske, čistio, ali bez ikakvog nadzora. To je potpisao bivši gradonačelnik i krvične prijave idu odmah u utorak. Na posao će se vratiti svi, ali “malo morgen”. Može se vratiti kad mene ne bude ovdje na ovom mjestu. Čovjek je postavio ogradu od 120 hiljada maraka, pa nismo mi glupi, niko od nas. Procijenjena vrijednost je 25 hiljada KM da ne povjerujete”, ističe Stanivuković.

On se dotakao i diploma zaposlenih u institucijama ovog grada, a govorio je i o primanju ugovora o djelu onih ljudi koji su već zaposleni, a dao im je rok da ponište te ugovore do ponedeljka.

Preporučeno