Ljubiša Stojanović “Louis”; 25. juna 1952. – 31. jula 2011. bio je srpski pevač, rođen u Leskovcu. Louis je bio poznat po svom jedinstvenom muzičkom stilu i od 1970. do smrti. Njegovo pozorišno ime Louis je nastalo kada je imao devet godina i uspešno izveo pesme Louisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu. Dobio je svoj B.A. Muzička muzika sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, smer glas i komponovanje uz aranžman i folklor.

Bio je među prvima koji su kombinovali jazz sa srpskim folklorom. Godine 1980. snimio je svoj prvi album pod nazivom Ne kuni me, ne roze me, majka, ne dobijajući me, majku, stičući veliku prodaju. Zajedno sa srpskim bendom Flamingosi pobedio je na festivalu Beovizija 2006 za Pesmu Evrovizije 2006 u Atini, Grčka. bio je u porodici sa Sandrom Stoyanovich

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 31. jula 2011. godine na putu između Feketića i Vrbasa.  Njegov posljednji koncert bio je 22. srpnja 2011. u klubu Jez u Sarajevu.

POPULARNO UŽITAK POSTAO JE MUZIKA OD 1970., KOJI JE PRIMLJENO KADA JE NIJE OSTALO OD JEDNE GODINE, USPJEŠNO IZVRŠIO PESME LUISA ARMSTRONGE.

Među prvima je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine snimio je prvi album pod imenom No kuni me, ne probudi me, majko. Uspješno ga je prodao Jugoslaviji i Srbiji uopće.

Njegova djeca su također muzičari a zovu se Maja i Marko.

Preporučeno
Loading..