Milica Pavlović i Kija Kockar spadaju u red atraktivnih javnih ličnosti i žena za kojima mnogi muškarci uzdišu. Njih dvije su bile gošće Ognjena Amidžića a u jednom trenutku se dogodilo nešto što zaista niko nije očekivao. Naime, njih dvije su skupa izvele pjesmu pa su se na kraju i poljubile u usta.

O poljupcu:

Poljubac je dodir ili stiskanje usana protiv druge osobe ili predmeta. Kulturne konotacije ljubljenja se veoma razlikuju. Ovisno o kulturi i kontekstu, poljubac može izraziti osjećaje ljubavi, strasti, romantike, seksualne privlačnosti, seksualne aktivnosti, seksualnog uzbuđenja, ljubavi, poštovanja, pozdrava, prijateljstva, mira i sreće među mnogim drugima. U nekim situacijama, poljubac je ritualni, formalni ili simbolički gest koji ukazuje na predanost, poštovanje ili sakrament. Riječ je došla iz starog engleskog cyssana (“poljubiti”), a opet od cossa (“poljubac”).

 

Antropolozi su podeljeni u dve škole o poreklu ljubljenja, jedan veruje da je instinktivan i intuitivan, a drugi da je evoluirao od onoga što je poznato kao hranjenje poljubaca, proces koji koriste majke da hrane svoju decu prenoseći hranu svojim bebama. ‘usta.

Najranije spominjanje ponašanja sličnog ljubljenju dolazi od vedskih, sanskritskih pisama koje su informisale hinduizam, budizam i džainizam, prije otprilike 3500 godina, prema Vaughn Bryantu, antropologu sa Texas A & M univerziteta koji se specijalizirao za povijest poljubca.

Preporučeno
Loading..