Za danas smo vam pripremili jednu vijest iz šoubizza. Naime, policija je odmah po pozivu izašla na lice mjesta jer je iznenada nastupila smrt, kod ovog i više nego poznatog pjevača. Narodni umjetnik Suthep Vongkamhaeng preminuo je u četvrtak u jutro u svojoj rezidenciji u okrugu Vatthana, u starosti od 86 godina. Prema pisanju medija Suthep je pronađen mrtav u svom domu na Soi Pridi u 6 sati ujutru po lokalnom vremenu, a ova tužna vijest je šokirala mnoge.

Njegova smrt je nastupila na neočekivan i brz način. Večerao je sa svojim prijateljima u srijedu. Kasnije je otišao kući i legao je da spava, međutim nikada se više nije probudio. Policija je istraživala njegovu smrt, a još uvijek se utvrđuju okolnosti pod kojima je nastupila ova iznenadna smrt poznatog pjevača. Ovaj popularni pjevač je posjedovao baršunasti, šarmantni i očaravajući glas, a mnoge pjesme koje je otpjevao sada su bezvremenski hitovi, za koje nema čovjeka a da ih ne zna. Snimio je veliki broj pjesama i osvojio bezbroj prestižnih nagrada kao i počasnih priznanja.

Suthep je rođen u okrugu Sung Noen na sjeveroistoku provincije Nakhon Ratchasima 12. maja 1934 godine. Može se reći i da je imao pofin broj godina, ali opet je njegova smrt izazvala veliko čuđenje iz prostog razloga što je bio u jako dobrom fizičkom stanju. Donedavno je držao i nastupe, i svi oni koju su prisustvovali tim nastupima mogu potvrditi da je na sceni bio kao momak. Na polju muzike je 1990. godine proglašen nacionalnim umjetnikom, u toj državi je bio jako cijenjen.

Preporučeno
Loading..