Jučer je glumački svijet rastužila vijest o tome da je preminula Rialda Kadrić, zvijezda kultne serije Žikina Dinastija.

Preminula je u 57. godini života, a veliki broj kolega su se oprostile od nje. Eva Ras se posebno potresla, zbog toga što je Rialda bila prijateljica sa njenom pokojnom kćerkom Krunom.

– Vidjela sam, tako mi je žao. Ona se družila sa mojom kćerkom Krunom. Baš mi je teško ovih dana, puna mi je kuća sada onih koji su me napustili, i ona i Mira Furlan sve one su sjedile ovdje kod mene. Nikada nisam sarađivala sa njom ali sjećam se dobro da sam kao majka kuhala kafu njoj i svojoj kćerki. Sretali smo se mnogo po ljetovanjima, ona je bila jedna od onih glumica koja je smatrala da to i nije toliko važno – istakla je Eva.

Rialda je po završetku gimnazije upisala studije Svjetske književnosti u Beogradu, a da bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je odveo u ovu englesku prijestonicu i dvije godine kasnije, ali je tada ostala više od trideset godina.

Ona se u međuvremenu preorjentisala na psihologiju te je tako postala licencirani psihoterapeut.

– Moja uloga u mom poslu je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvjesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cijenim da preduzimanje prvog koraka može biti malo zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez ikakve osude, stroga povjerljivost i mogućnost razgovora u jednom sigurnom okruženju – navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Preporučeno