Novak Đoković koji je najbolji teniser svijeta učetvovat će na Mastersu u Rimu, koji počinje od ponedeljka i ovo su potvrdili organizatori turnira.

Đoković će u italijanskoj prijstonici imati priliku da se vrati na teren i da zavoravi na košmar koji je doživio u Njujorku i nevjerovatnu diskvalifikaciju sa takmičenja US Opena.

U saopšenju koje su izdali organizatori navodi se da će na “Foro Italiku” od 14. do 21. septembra nastupati 18 do 20 tenisera koji su najbolje rangirani na ATP listi. Kada je riječ o igračima sa vrha liste, na spisku učesnika nema Rodžera Federera, zbog toga što se idalje oporavlja od povrede i Danila Medvedeva koji je u srijedu saopštio da ovog puta neće igrati, a umjesto njega, glavni ždrijeb je uvrstio Amerikanca Sem Kveri.

Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, prvih osam nosilaca biće slobodni u prvom kolu, a uz njih, u ovoj istoj fazi neće igrati ni polufinalisti Otvorenog prvenstva Sjedninjenih Američkih Država, ukoliko nisu u toj grupi igrača.

To znači u ovom slučaju da od prvog kola na teren u Rimu neće izaći Španac Pablo Karenjo Busta, dok će Dominik Tim i Aleksanar Zverev biti među prvih osam nosilaca.

U skladu sa odlukama vlasti pokrajine Lacio, turnir će biti odigran bez navijača, dok će učesnici biti smješteni u dva hotela, jedan za teniserke a drugi za tenisere.

Ove godine titulu brani Rafael Nadal, koji je prošle godine savladao upravo srpskog teniser Novak Đokovića.

Preporučeno