Roditelji aktuelnig predsjednika Srbij Aleksandra Vučića, Anđelko i Angelina na Vračaru imaju trosoban stan veličine 112 kvadrata, čija vrijednost dostiže 240.000 eura. Vučićev otac je također vlasnik stana od 80 kvadratnih metara i garaže u zgradi na Novom Beogradu koji košta 111.000 eura, te jedne kuće u Jajincima. Porodica predsjednika Aleksandra Vučića u pogledu nekretnina, ukupno je vrijedna 1.280.000 eura, navodi se u proširenoj verziji njegvoe imovinske karte, a koju je u javnost iznijeo portal Krik.rs.

Vučić u luksuznom naselju Belvil posjeduje stan veličine 30 kvadrata koji ima vrijednost od 50.000 eura. Vučić je rekao da su mu u kupovini ove imovine pogoli roditelji. U blizini predsjednikove garsonjere nalazi se stan veličine 104 kvadrata koji je u vlasništvu njegove druge žene Tamare Đukanović. Onaje trenutno vlasnik i garaže od 12 kvadrata u zgradi u kojoj ima i stan. Ovaj stan je kupljen u maju 2013. godine za 135.000 eura od Skobodana Kvrgića, koji je inače vlasnik kompanije “WinWin”, stoji u ugovoru. Vučićeva prva žena Ksenija je vlasnik stana veličine 118 kvadrada koji košta nešto manje od 200.000 eura u Yu Biznis centru u Beogradu.

Aleksandar je taj stan dobio od države kada je obnašao funkciju ministra informisanja 1998. godine. Vučić je rekao da je nakon što je njegova stranka izgubila vlast, isplatio stan. Pored toga, dodao je da mu je u toj namjeri pomogla i porodica, ali i tadašnji stranački šef Vojislav Šešelj. Vučić je u decembru 2013. godine stan ugovorno poklonio svojoj tadašnjoj supruzi Kseniji, ali se u katastru i dalje vodi on kao vlasnik stana. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Preporučeno