Za borbu protiv lošeg zadaha se koristi veliki broj proizvoda za oralnu higijenu, ali, postoje mnogo jednostavniji i efikasniji načini kako da se riješite lošeg zadaha i to uz pomoć stvari koje već imate u vašem domu.

1. Koristite prirodne osvježivače
NA primjer metvica pomaže u borbi protiv lošeg zadaha i osvježava vaša usta. Začini kao što su klinčići, sjemenke koroma, kadramom su odlične u borbi protiv neugodnog zadaha. ISto tako je soda odlična za ove probleme. JEdnostavno otopite jednu kašičicu sode u šoljici vode i koristite to za ispiranje usta.

2. Pijte najmanje dva litra vode dnevno
Kako biste se riješili lošeg zadaha organizam vam mora da bude hidriran. Pijenje vode je od velike važnosti kada je riječ o spriječavanju bakterisjkog rasta i lošeg zadaha koji je uzrokovan neadekvatnom vlagom i slinom u ustima. Izbjegavajte slatke sokove tokom noći zbog toga što mogu pomoći bakterijskim nakupinama u toku noći.

3. Pazite šta jedete
Postoji hrana za koju znamo da uzrokuje loš zadah, pa ih je zbog toga puno bolje izbjegavati ako želite da nemate neprijatan miris. Luk i bijeli luk su najčešći krivci zbog čega vam smrdi iz usta. Ali, luk u umjerenim količinama ubija bakterije koje mogu da uzrokuju propadanje zuba kao i bolesti desni.

4. Očistite jezik
Na vašem jeziku se nalaze bakterije koje mogu da uzrokuju loš zadah. Nakon što izribate zube, očstite i svoj jezik.

5. Perite zube dva puta dnevno a isperite vodicom jednom
Perite svoje zube dvije minute i to dva puta dnevno. Istraživanja su pokazala da malo više od 55 posto žena to radi dva puta dnevno, dok je postotak kod muškaraca tek 49 posto.

Preporučeno