Bogastvo i sreća, tačnije izobilje, česta su tema u feng šui vještini.

Sreća i bogastvo su često tema u feng šui vjetini, pa tako određene biljke privlače novac, a postoji i vjerovanje da bi novčanik morao da bude određene boje kako bi imao novca.

Ovih pet koraka pratite ukoliko želite više novca u svom životu:

1. Čišćenja
Izbacite sve što imate iz novčanika, baš sve. Cijelog prebrišite vlažnom krpom od mikrofibera, kako biste ga lijepo očistili.

2. Sortirajte sve što ste našli unutra
Vjerujemo da imate gomilu priznanica, računa ili papirića, koji vam ustvari ne trebaju. Ukoliko među njima ima onih koje morate da zadržite, mjesto im nije u novčaniku već negdje u kući gdje držite sve druge papire koji su vezani za finansije. Pobacajte sve istekle člankse karte, a brojeve sa vizit kartica prbacite u mobitel.

Ne zaboravite svoju gotovinu, novčanice sve lijepo ispravite a onda ih poredajte. Koliko puta vam se desilo da preturate po svom novcu, zbog toga što ne znate gdje je koja novčanica, ili od 20 dinara pomislite da je sto? Poredajte sve novčanice po vrijednosti, od najmanje ka najvećoj i neka tako uvijek stoje. Ovo je prvi korak ka izbacivanju haosa iz novčanika koji će vam itekako značiti.

3. Šta ide u koju pregradu?
U novčaniku uvijek nosite samo ono što morate imati sa sobom svaki dan. Ukoliko iz njega ispadaju zgužvane novčanice, potvrde iz banke koje su već izblijedile, vitiz karte će vas podsvjesno nervirati čim otvorite svoj novčanik. Sve što vam često treba stavite u pregradu koja je najlakše dostupna.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno