Aleksandar Kristijan Golubović (51) jutros je pušten iz zatvora na slobodu, nakon što je osam godina priveo u zatvoru Zabela. Nazatvorsku kaznu je osuđen zbopg dilanja droge. “Maricom” je odvezen do benzinske pumpe na auto – outu, a prvo što je uradio kao slobodan čovjek jeste da se fotografisao ispred svog mercedesa, i tu je fotografiju objavio na društvenim mrežama. Potom je sjeo u automobil i prvu voćnju ovjekovječio sa video snimkom.

Akter popularnog filma “Vidimo se u čitulju” kao i nekadašnji učesnik rijalitija “Farma” bio je uhapšen zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila dilovanjem heroina od augusta 2009. godine pa sve do 16. januara 2010. kada je i uhaošen ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu. Toga dana je policija zaplijenila 125 grama mješavine heroina i paracetamola kao i jedan pištolj. Međutim Kristijan se branio riječima da on nije švercovao drogu iz Novog Pazara, nego da je nabavljao ćevape i parfeme. Insistirao je na tome da ga se ne tretira kao lidera i da prijeko mrzi narkomane. Golubović je podnosio molbe nekoliko puta kako bi ga uslovno otpustili, jer je na to stekao pravo nakon dvije trećine odslužene kazne, ali mu viši sud nije izašao u susret, tako da je svoju kaznu morao da odsluži do posljednjeg dana.

Posted by Kristijan Kiki Golubovic on Wednesday, April 15, 2020

Golubović je navodno planirao da odmjeri i snage sa ivanom Mitrovićem Bizom i to pred kamerama rijalitija. “Kristijan i ja se ne bojimo korone, ali podržavamo mjere vlasti u borbi protiv širenja ovog opakog virusa. Prvo nakon što izađe iz zatvora će da ode kod svoje supruge i sina u Kraljevo, a nakon toga ćemo vidjeti gdje će se održati borba.” rekao je “Don iz Kruševca”.

Preporučeno