Kada je u jednoj grupi na Facebooku objavila sliku donjeg veša koje se suši, Sonja Šantar nije ni sanjala da će izazvati ogromnu reakciju te skupiti više od 12 hiljada lajkova i dvije hiljade komentara.

Ali ova fotografija savršeno obješenog veša je postala pravi hit, a veliki broj žena se ovakvoj tehnici sušenja veša i čude i dive.

Sonja Šantar se oduvijek divila načinu na koji njena majka najpreciznije slaže oprani veš za stalak za sušenje. Fotografiju obješenog veša je spontano objavila na društvenoj mreži Facebooku u grupi Ženski RecenziRAJ i ne znajući hoće li administratori odobriti njenu objavu.

Moja majka me je rodila, odgojila, ali nikad neću uspjeti ovako složiti veš. Ovo se zove opuštanje vijuga, napisala je Sonja uz fotografiju. Tako je ova fotografija na svu sreću dobila dozvolu od administratora, a nekon što je s mamom popila kafu i uzela svoj mobitel da pogleda poruke, imala je šta i da vidi.

Ugodno sam se iznenadila ili bolje da kažem da sam se šokirala zbog toga što je fotografija u dvadeset munuta dobila oko 3200 lajkova, ovako kaže Sonja.

Moja majka oduvijek slaže ovako donji veš i nikada ga ne pegla. Dida Šimun, koji je doživio 103 godine, joj je kazao da zrakom svašta dolazi na tkakni i da donji veš nikada ne suši napolju.

Kvačice uvijek stavlja u ovaj položaj zbog toga što time ne ostaje njihov trag na potkošuljama. Ostalu odjeću dobro rastrese i ravno slaže na štrik i pegla ga poslije sušenje zbog ljepote. Uvijek slaže majicu uz majicu, hlače na hlače, iste ili slične boje.

Preporučeno