Svaka dama koja drži do sebe, a sve više i muškarci, žele da im stopala a naročito ruke budu stalno njegovane, da budu mekane, a jihove pete uredne i uglađene. Ruke imaju jako mali broj lojnih žlijezda, pa su zbog toga mnogo sklonije isušivanju. Pored toga, ruke neumorno rade, stalno su u pogonu, i to ne samo na radnom mjestu, nego bilo šta da odlučite raditi, a u velikom broju slučajeva se zaboralvja i da su one naš ukras. Ukoliko zapustite ruke to može da dovede do njihove suhoće, pucanja, pa sve do bolnih ranica.

U današnjem članku vam otrkivamo odličan recept sa kojim možete da njegujete grube ruke, ispucale pete, kurje oči, ružne krive nokte na nogama. Ovim receptom ćete moći postići sve što ste ikada poželjeli. Za ovaj recept će vam biti potrebna svega dva sastojka, kako bi mogli napraviti savršenu smjesu za piling ruku i nogu, a to su apotekarski glicerin i medicinski alkohol od 70%. U apoteci možete da kupite glicerin i 70% – ni alkohol. Sastoje pomiješajte u omjeru 1:1.

Nakon toga utljajte ovu smjesu na grubu kožu ruku, nogu, peta i svih onih kritičnih mjesta gdje vam je koža oštećena i to ujutru i uveče. Već nakon desetak dana ćete vidjeti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Vaše će pete ponovo da postanu glatke i mekane, a nokti će vratiti svoj stari sjaj, doć će vaše ruke biti mekane i njegovane. Također ovu smjesu možete da koristite i zalaktove. Ono što je najbolje od svega jeste to što je ova smjesa jako jeftina, pristupačna, izuzetno lagana za napravit, i ono najvažnije, djelotvorna.

Preporučeno