Preko 200 Srba se nalazi na granici između Grčke i Bugarske, gdje su trebali bez poteškoća da uđu u Grčku. Međutim, izgleda da se to neće desiti.

Oni već nekoliko sati tu stoje bez ikakvog pomaka. Pojedini su tu i sa djecom i bebama, i niko ih nije obavijestio o promjenama grčke vlade koje su bile nagle, o otvaranju granica za građane Srbije. Od jutros su govorili da je moguće preći granicu preko Bugarske, ali od jednom je to sve palo u vodu.

Grčka je nakon dužeg vremena odlučila da za neke države otvori granice i na toj listi je svoje mjesto našla i Srbija. Međutim oni su naglo projenili tu odluku pa tako Srbima više nije dozvoljeno da uđu u Grčku sve do prvog jula. Jedan srpski građanin je odlučioda kaže par stvari na osnovu svega ovoga. Rekao je da su bez poteškoća prošli kroz Bugarsku, ali su se problemi stvorili kada su došli na granicu sa Grčkom. Kada im je granični službenik uzeo pasoše, rekao im je da stanu sa strane nakon čega je došao šef smjene, koji je pokazivao papir koji je bio na grčkom. Shvatili su da su da tu piše da ljudi koji dolaze i Srbije u Grčku mogu ući tek poslije prvog juna.

Svi su ostali u velikom šok, pa je tako i ministar turizma, telekomunikacije i trgovine, Rasim Ljaljić rekao da je ovo čak i njih zaprepastilo. Grčki političari su navodno rekli da će Srbi moći ući 15. juna, a sada su tu odluku promjenili.

Preporučeno