Ako je već peremo onda je ne želimo uništiti. Potrebno je paziti da ne napravitu neku od ovih pogreški. Prepostavlja mo da vodite računa o svojoj kosi, pazite da joj s vremena na vrijeme priuštite neku masku ili ulje na vrhovaim, ili da je perete redovito kako se ne bi izmastila. No, i pored svega toga, nešto nije u redu, i čini vam se kao da se vječno borite sa suhom kosom koja nije baš poslušna.

1. Ispiranje kose vrućom vodom

Vjerujemo da dolaskom zimskih mjeseci nećete moći a da ne odolite da se okupate dosta toplijom vodom nego inače, međutim to je upravo stvar koji niste trebali napraviti jer je loša za kosu, ali i za našu kožu. Vruća voda dovodi do isušivanja, a najbolje ju je isprati sa toplom odnosno mlakom vodom. Na taj način ćete moći iskoristiti sve pozitivne učinke regeneratora. Čak štaviše, pred sami kraj ju isperite sa malo hladne vode, jer se na taj način zatvaraju sve pore i zaključavaju hranjive tvari koje se aplicirali pomoću šampona.

2. Štedite na vodi

Razmislite o tome kako bi vam bilo prati suđe sa jako malo vode i koliko bi to pranje zapravo bilo učinkovito. Ista stvar je i sa kosom. Potrebno je da je prvo operete pod mlazom vode barem jednu minutu, a onda počnite prati sa šamponom. Na taj način ćete olakšati pranje i omeškaćete kosu kako bi se ona što bolje oprala. Druga greška je što premalo ispiremo šampon jer nam se obično žuri ili nemamo dovoljno strpljenja za ovu radnju. Nekoliko minuta će napraviti ogromu razliku.

Preporučeno