Ovih dana svi mediji u regionu su prenijeli vijest da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj odlučio da podnese ostavku, što je odluka koja je mnoge iznenadila. Ipak, tu se njegova priča ne završava, kako sada sve zanima kako će se dalje odvijati situacija u našem regionu s obzirom na zategnute odnose između Srbije i Kosova koji su se odražavali i na ostale države na prostoru bivše Jugoslavije.

Kada je u pitanju Haradinajev privatni život, većini je poznato da je on već šesnaest godina u braku sa jednom prije svega jako atraktivnom plavokosom novinarkom, koja radi na RTK, Anitom, a njih dvoje su zajedno dobili troje djece, i to dva dječaka i jednu kćerku. Ono što se zna za njega, jeste da je odgojen kao drugi sin u porodici koja je mala desetero djece, te da je od malena bio jako inteligentan u odnosu na svoje vršnjake među kojima se isticao.

Sve vrijeme je želio da nakon što odsluži vojni rok u JNA, da zatim upiše studije astronomije na Univerzitetu u Prištini, ali nažalost, sudbina je imala drugačije planove za njega, pa tkao nikad nije dobio priliku da taj svoj san i ispuni.

Kasnije ga je izuzetno loša finansijska situacija u njegovoj obitelji prisilila da ode u inostranstvo, te da tamo počne da zarađuje novac. Postoje različite priče oko toga čime se sve on bavio, a dok ga neki optužuju da je radio i za albansku mafiju, zvanične verzije kažu da je radio kao izbacivač u noćnim klubovima, obezbjeđenje i kao učitelj borilačkih vještina.

Preporučeno
Loading..