Maja Šuput je hrvatska pjevačica koja spada u red najfatalnijih žena u Hrvatskoj. Iako se radi o pjevačici koja nije specijalno kvalitetan vokal, ona je ipak toliko fatalna da bi mnogi s njom ušli u klinč. Sada je uradila nešto što je zapalilo mnoge fanove ove pohotne pjevačice.

O Instagramu:

Instagram je usluga društvenog umrežavanja za dijeljenje fotografija i videozapisa čiji je vlasnik Facebook, Inc. Kreirali su ga Kevin Systrom i Mike Krieger, a lansirali su ga u oktobru 2010. isključivo na iOS-u. Verzija za Android uređaje objavljena je u aprilu 2012. godine, nakon čega je uslijedio sučelje ograničenog broja stranica u studenom 2012. godine, te aplikacije za Windows Mobile 10 i Windows 10 u travnju 2016. i listopadu 2016. godine.

Aplikacija omogućava korisnicima da šalju fotografije i videozapise na uslugu, koja se može uređivati ​​s različitim filtrima i organizirati s oznakama i informacijama o lokaciji. Postovi na računu mogu se dijeliti javno ili sa unaprijed odobrenim sljedbenicima. Korisnici mogu da pregledaju sadržaj drugih korisnika po oznakama i lokacijama i da vide sadržaj u trendu. Korisnici mogu da “vole” fotografije i prate druge korisnike da dodaju svoj sadržaj u feed.

Usluga je prvobitno bila prepoznata samo po tome što je omogućavala sadržaj uokvirena u kvadrat (1: 1), ali su ta ograničenja ublažena 2015. Usluga je dodala i funkcije za razmjenu poruka, mogućnost uključivanja više slika ili videozapisa u jednu poruku kao i “Stories” – slično kao i njegov glavni konkurent Snapchat – koji omogućava korisnicima da šalju fotografije i video zapise u sekvencijalni feed, a svaki post je dostupan drugima po 24 sata.

Nakon lansiranja 2010. godine, Instagram je brzo stekao popularnost, sa milion registrovanih korisnika u dva meseca, 10 miliona u godini i 800 miliona u septembru 2017. U aprilu 2012, Facebook je kupio uslugu za oko 1 milijardu dolara u gotovini i zaliha. Od oktobra 2015. godine, preko 40 milijardi fotografija je otpremljeno na servis. Iako je Instagram pohvaljen zbog svog utjecaja, on je bio predmet kritika, prije svega zbog promjena u politici i sučelju, navoda o cenzuri i nezakonitog ili nepravilnog sadržaja koji su korisnici postavili.

Preporučeno
Loading..