U ovom članku za vas imamo još jednu zanimljivu zagonetku, koja je napravila problem velikom broju ljudi.

Kao što smo već nekoliko puta napomenuli, zagonetke su jako bitne u svakom segmetnu života, posebno za mozak, zbog toga što razvijaju moć zapažanja, ali i na neki način treniraju mozak da brže i temeljitije radi. Zbog toga je vrlo važno da ih stalno riješavate, a osim toga mogu biti itekako zanimljive, kako za vas tako i za vaše prijatelje ili porodicu.

Sada društvenim mrežama kruži jedna zagonetka koja je veliki broj ljudi namučila, iako je riječ o jednom od lakših zadataka ove vrste. Zagontke koje su slične ovoj u kojima treba dobro paziti na detalje nerijetko postanu hit na društvenim mrežama, a uglavnom se radi i o mnogo težim nego što je ova.

Ali, uz ovu zagonetku kruži jedan dodatni izazov, a to je da je uspijete riješiti za manje od dvadeset sekundi.

Dakle, na slici su prikazane banane i njihov zbir, kao i višnje i jabuke. Ono što je interesantno u zadnjem redu jeste da postoji jedna računica koja je mnogo teža od ovih ostalih, s obzirom da imamo znak množenja.

Vjerujemo da ste u školi učili koja matematička radnja se prva riješva, a ukoliko ste to i zapamtili biće vam puno lakše da ovu zagonetku riješite.

A sada je na vama da je dobro pregledate, i onda da date odgovor koji ćete nam napisati u komentarima, ali nemoje zaboraviti napisati i vrijeme koje vam je trebalo da riješite ovu zagonetku.

Preporučeno