Kada je riječ o najpoznatijim damama sa naše domaće scene, Dragana Mirković već godinama drži izuzetno visoko mjesto na toj ljestvici, a ono što se može bez ikakve sumnje tvrditi za nju jeste da je svoju karijeru uspjela da izgradi isključivo na svom talentu, bez da je ikad bila dio nekih skandala ili da je privlačila pažnju na sebe sa nekim provokativnim fotografijama ili eksponiranjem svog privatnog života medijima i publici.

Njena životna priča je rijetko kome poznata, pa tako većina ni ne zna da je Dragana imala jako teško djetinjstvo. Naime, kada je imala samo godinu dana, doktori su otkrili da ima iščađene kukove, te su mislili da će to rezultovati time što će jedna njena noga da bude kraća. Do druge godine je već stalno bila u bolnicama, na operacijama i u gipsu, a sve do tinejdžerskih godina je imala košmare zbog toga.

Najviše je u tom periodu patila njena majka, koja je bila očajna. Često nisu uopšte joj dozvoljavali da ostane sa svojom kćerkom, a zbog toga je bila izuzetno nesretna. Imala je traume i od bolnica jer se uvijek osjećala tako usemljeno. Ipak, nakon adolescencije, sve se promijenilo i Dragana se oporavila u potpunosti.

Tada je primjećen njen glas, a nije prošlo dugo prije nego su u njeno rodno mjesto Kasidol, stigli ljudi iz „Diskosa“ koji su Dragani ponudili da snimi ploču, bez obzira na to što nije ni školu u to vrijeme završila. Ipak, kasnije je vanredno završila trgovačku, ali se cijelog života bavila muzikom.