Kao i svakog ljeta, jedna od glavnih mana toplijeg vremena su u svakom slučaju komarci kojih se ponekad nikako ne možete da riješite, a osim što je nepodnošljivo kada vidite da su ušli u vašu spavaću sobu i da vam ne daju mira, ne možete zbog njih ni da uživate u ljetnim večerima ni da ih provodite vani. Kako god, u svakom društvu i porodicu sigurno ste primjetili da se neki više žale na komarce, a neki manje.

Iako većina smatra da je to stvar ličnog izbora, te da komarci sve jednako napadaju, to zaprav nije tačno. Postoje statistički podaci koji dokazuju to da osobe koje imaju A+ krvnu grupu najčešće imaju „čast“ da budu ti koji će voditi bitke sa komarcima, a da najmanje napadaju one koji su B krvne grupe. Iako je ova činjenica nešto što se ne može promijeniti, postoje i drugi faktori koji vam mogu pomoći da ovog ljeta stvari okrenete u svoju korist.

Komarci doživljavaju mliječnu kiselinu kao pravu poslasticu u ljetnom periodu, pa biste je vi tako u svakom slučaju trebali da izbjegavate u što širem luku. Ne jedite punomasni sir, soju ili jogurt, pa ćete sebe spasiti od ovih dosadnih neprijatelja.

Ako se na vašoj koži pored znoja luči i ova kiselina, možete biti posve sigurni da će komarci i u moru drugih ljudi da izaberu upravo vas kako ćete im vi u ovom slučaju da budete naprosto neodoljivi, a to je nešto što smo, sigurni smo, uopšte ne želite da budete.

Preporučeno
Loading..