Iako ste probali tanzne preparate, losione i kreme, vaša koža je i dalje suha, smatramo da je pravo vrijeme da probate domaći recept za kremu koja se pravi od prirodnih sastojaka.

Ovu kremu možete da napravite kod vlastite kuće. Glavni saastojak ove kreme je vosak od pčele.

Ovaj vosak je sasvim prirodan proizvod i on ima dosta toga što može da pomogne koži. On djeluje na način da smiruje crvenilo kod ispucale i suhe kože, a osim toga on i smiruje osjećaj zatezanja koji se javlja kada se koža previše nalazi na vjetru.

Ovaj vosak je jako koristan kao preparat koji sprječava do dođe do pretjeranog isušivanja, a poznato je to da za mladolik izgled kože i njenu elastičnost je potrebna vlaga. Osim ovoga za kremu protiv suhoće kože će da vam budu potrebni i med i maslinovo ulje.

Sastojci koji su vam potrebni su sljedeći:

pola šoljice pčelinjeg voska,

tri kašike meda,

jedna mala šolja maslinovog ulja.

Priprema i nanošenje se radi na sljedeći naćin:

U metalnu činiju stavite sve sastojke a nakon toga ih istopite na pari. Nakon toga ih osmah prelijte u plitku staklenu posudu i tako ostavite da se stvrdne. Posudu je poželjno da držite zatvorenom i kremu možete da koristite redvno. Sve što je potrebno jeste da kremu dobro utrljate na mjesto gdje je koža suha i da tako ostavite preko noći da upije. Vrlo jednostavno a pored toga je i jako efektivno i sigurno vrijedno probati.

Preporučeno