Indira Aradinović je poznata pjevačica i sestra Edite Aradinović. Naime obije pjevačice važe za vrlo atraktivne, a Indy se nekako čini atraktivnijom. Naime, pjevačica je imala problem sa viškom kilograma ali se vratila u formu i danas izgleda fenomenalno.


O samopouzdanju:
Koncept samopouzdanja u samopouzdanje u ličnoj prosudbi, sposobnosti, moći itd.

Čovjekovo samopouzdanje se povećava iz iskustva ovladavanja određenim aktivnostima. Pozitivno je mišljenje da se u budućnosti može generalno ostvariti ono što želi. Samopouzdanje nije isto što i samopoštovanje, što je procjena vlastite vrijednosti, dok je samopouzdanje više povjerenja u sposobnost nekog da postigne neki cilj, što je jedna meta-analiza sugerirana slično generalizaciji samopoštovanja. efikasnost.

Abraham Maslow i mnogi drugi nakon njega su naglasili potrebu da se napravi razlika između samopouzdanja kao generalizovane karakteristike ličnosti i samopouzdanja u odnosu na određeni zadatak, sposobnost ili izazov. Samopouzdanje se obično odnosi na opšte samopouzdanje. Ovo se razlikuje od samoefikasnosti, koju je psiholog Albert Bandura definisao kao “verovanje u sposobnost da uspe u određenim situacijama ili da se postigne zadatak” i stoga je termin koji se tačnije odnosi na specifično samopouzdanje.

Psiholozi su već dugo primijetili da osoba može imati samopouzdanje da može ispuniti određeni zadatak (npr. Kuhati dobar obrok ili napisati dobar roman) iako možda nemaju opće samopouzdanje ili obrnuto budite samopouzdani iako im nedostaje samoefikasnost da bi postigli određeni zadatak (npr. napisati roman). Ova dva tipa samopouzdanja su, međutim, međusobno povezana i zbog toga se lako mogu zbližiti.