Poznata spisateljica Isidora Bjelica, preminula je jučer u 52. godini života.

Isidora Bjelica je zadnja dva mjeseca svog života provela kod roditelja Nevenke i Dimitrija u bloku 45, u ulici Jurija Gagarina. U taj stan su se doselili poslije izgnanstva iz tada, ratom zahvaćenog Sarajeva, koji je bio njen rodni grad.

“Svakodnevno je sjedila na klupi ispred solitera, a komšije su joj se javljale, ali je nisu nikada zapitkivale o zdravstvenom stanju”, javio je prijatelj porodice.

Prije par dana je otputovala u Makedoniju, na kliniku gdje se i najviše liječila posljednjih godina.

“Juče je doputovala iz Makedonije i istog trenutka su je dovezli u bolnicu “Sveti Sava” gdje je i umrla jučer”, kaže izvor.

Majka Isidore Bjelice, koja slovi za izuzetnu, vrlo dragu osobu je profesor engleskog jezika koji je u penziji. Predavala je na Veterinarskom fakultetu u Srbiji, tačnije u Beogradu. Nevenka je prevela jako važnu literaturu sa engleskog jezika, a iza njene pokojne kćerke ostalo je više od 77 knjiga.

Moramo podsjetiti da je Isidora Bjelica rođena desetog decembra 1967. godine u Sarajevu. Ona je 1986. godine objavila svoju prvu knjigu pod nazivom „Prvi probuđeni“ za koju je dobila i nagradu Književne omladine Jugoslavije, a poslije toga bestseleri su se samo nizali.

Osim toga što je spisateljica, ona je poznati filmski kritičar, autor pozorišnih komada, a i reditelj. Tokom svoje dugogodišnje pojave na sceni, poznata je po brojnim skandalima, a to je uvrštava u jednu od najkontraverznijih ličnosti na našoj sceni. Njeni šeširi su s godinama postali njen zaštitni znak.

Preporučeno