Veliki broj ljudi na ovom svijetu se bore sa prljavim fugama, koje je inače vrlo teško očistiti i održavati.

Na sve to utiče vlaga, para i promjena temperature, zbog toga je zid na kojem su postavljene keramičke pločice u kupatilu izložene velikim oštećenjima. Već poslije par godina fuge dobijaju drugu boju, pa kako ih očistiti kada dodjemo u ovakav problem.

Za deterdžetnt koji vam je potreban kako bi fuge bile besprijekorne potrebni su vam samo sedam šoljica vode, pola šoljice sode bikarbone, trećina šolje soka od limuna kao i četvrtina šolje vinskog sirćeta. Kada ovo sve zajedno sastavite, sačekajte par sati da se rastvor do kraja homogenizuje, odnosno da se sjedini.

Kako bi uspješno riješili prljave fuge, potrebno je da ovaj rastvor utrljate spužvom ili krpom, po linijama fuge sve dok se ne očiste. Kako da vam pločice ostanu što duže čiste?

Potrebno je da nanesete preko pločica i fuga sloj voska za automobile, jer ćete na ovaj način spriječiti da se prljavština lijepi za njih.

Ono što je najbolja stvar od svega jeste što su svi proizvodi lako dostupni svima i na svu sreću niti jedan proizvod ne šteti organizmu i zdravlju čovjeka. Postupak možete ponavljati koliko god puta želite. Olakšat će vam čišćenje i posao, a iako vam je možda najgore od svega čistiti kupatilo, sa ovom smjesu to se više neće dešavati. Olakšat će vam život.

Preporučeno