Svima je poznato da je legendarni pjevač Šaban Šaulić prije dva dana imao tešku saobraćajnu nesreću koja ga je koštala života. Naime, pjevač je imao nastup u Njemačkom Bilefeldu te se nakon nastupa u ranim jutarnjim satima zaputio na aerodrom kako bi se vratio u otadžbinu.

Međutim, do aerodroma nije stigao nikada a njegov život se skončao u bolnici u Njemačkoj od posljedica saobraćajne nesreće.

Njegova porodica je shrvana u potpunosti, svi su potpuno van sebe jer se radi o nečemu što nika nije ni najmanje slutio.

Šabanov sin i kćerka su odmah krenuli put Njemačke kako bi preuzeli pjevačevo tijelo međutim usljed obdukcije i istrage pjevačevo tijelo neće biti dopremljeno u Srbiju prije četvrtka.

Mediji u Srbiji su zabilježili posjete mnogobrojnih pjevačevih kolega njegovoj porodici a čak se pojavila i prva fotografija Goce Šaulić koju možete vidjeti ispod.

Vidi se da je Šabanova supruga vidno potresena i da je u pitanju ogroman šok i gubitak za koji niej bila pripremljena.

Treba napomenuti da je pjevač iz automobila izašao u svjesnom stanju i na nogama ali da se žalio kako osjeća bol u grudima i da ga nešto guši. Pjevača su prevezli helikopterom do bolnice i dali mu sredstvo za uspavljivanje. Pjevač se nakon toga više nije probudio.

U bolnicu su utvrdili da je došlo do komplikacija sa srčanom aortom. Doktori su ga pokušali reanimirati ali nije bilo pomoći. Zbog toga državni tužilac traži obdukciju kako bi se utvrdili deatlji i tačan uzrok zbog kojeg je pjevač preminuo.