U to vrijeme, ovo je bila jedna od najskuoljih svadbi.

Na društvenim mrežma je ovog puta isplivala fotografija sa svadbenog veselja poznate folk pjevačice Zlate Petrović i jednog od najpoznatijih voditelji Zorana Pejića Peje, koja nas je podsjetila na ovu gala svadbu tog doba.

Na njihovom vjenčanju kumovala je pjevačica Goca Božinovska, sa kojom je Zlata i dan danas najbolja prijateljica, a pored nje, drugi vjenčani kum je bio Jašar Ahmedovski, a tom svemu svjedoči i ova fotografija koju smo pripremili za vas.

Na ovom raskošnom veselju su se pojavile i veliki broj VIP zvanica, a govorilo se da je ovo bila jedna od najskupljih svadbi tada. Pričalo se i da su Peja i Zlata bili vidno raspoloženi ali i omamljeni alkoholom, u čemu nisu ni gosti zaostajali.

Inače ovo svadbeno vjenčanje je bilo održano u domu JNA, a sve je bilo raskošno i jako skupo, tako da nije ni čudo što je proglašeno jednim od najskupljih svadbenih slavlja tada. Svakakve hrane ali i pića je bilo u izobilju, a lumpovalo se sve do sitnih sati.

Zlata i Peja su iz tog braka dobili sina Jovana, međutim, njihova ljubav nije trajala toliko dugo, pa su se jako brzo i razveli, ali bez obzira na to ostali su odlični prijatelji.

U toku članka imate priliku vidjeti i fotografiju sa njihovog vjenčanja kao i kumove koji sjede do njih, a osim toga, fotografija jasno pokazuje kako je sve bilo raskošno i bogato.

Preporučeno