Jedna od naših najpoznatijih pjevačica je u svakom slučaju bila i ostala Lepa Brena, kojoj su već dok je bila jako mlada predvidjeli da će biti poznatija i od Josipa Broza Tita, a iako u to vrijeme nije mislila da je to uopšte moguće, ubrzo se uvjerila da itekako jeste.

Brena kaže da je talenat za pjevanjem naslijedila od ženske strane svoje porodice, ali da se u velikoj mjeri treba zahvaliti i svojoj profesorici muzičkog Radmili, koja ju je po kazni jer se previše smijuljila u zadnjim redovima hora izvela da bude solistica. Danas se pjevačica prisjeća da joj je to bio prvi i posljednji put da ima tremu, kada je nastupala sa svojom školom na nekom takmičenju, a nakon nekoliko sekundi pjevanja je dobila gromoglasan aplauz i sva nervoza se raspršila i nestala.

Tada je osvojila prvo mjesto za svoju školu, a uslijedila su još mnoga. Ipak, ostala je i trenirala i košarku, a tu je i dobila nadimak Brena, kako je njen profesoru bilo teško da galami „Fahreta“ po sali, našalila se. Kada je počela sa surađuje sa Popovićem, vjerovala je da će nastupati samo dok ne skupi dovoljno novca da sebi plati fakultet, a u to je uvjeravala i svog oca koji je na prvu i nije želio pustiti.

Priznala je da bez njegovog blagoslova nikad ne bi otišla, te da ga je na kraju i dobila, a kada je njena popularnost počela da raste, planovi o nastavku školovanja su pali u zaborav, te se danas ne kaje zbog toga.

Preporučeno
Loading..