Amerikanka koja se na društvenoj mreži Reddit predstavila samo kao Ivana, opisala je svoj slučaj iznajmljivanja stana u Pitsburgu, koji se završio jako loše.

Pisući na temu nepredvidivih ljudi koji dolaze i odlaze iz naših stanove, Ivana je nagasila da je imala nevjerovatno bizarno iskustvo sa parom koji je izgledao na prvi pogled potpuno savršeno.

“Sačekala sam u stanu momka i devojku otprilike u kasnim dvadesetim godinama. Oboje ozbiljni, sa sređenim životima, on anesteziolog, a ona zaposlena u jednoj od najvećih kompaniji u Pitsburgu. Sve je izgledalo tako idealno. Oduševili su se lokacijom, dali za prvi mjesec unaprijed novac. Istakli su da planiraju brak i porodicu te da bi kod mene, odnosno u mom stanu, da se skrase”, napisala je žena.

S obzirom da prije Ivana nije imala sreće sa iznajmljivanjem stana, ovog puta je odahnula.

“Došla sam kući i pomislila da sam konačno imala sreće sa iznajmljivanjem stana. Ali, kada sam ih dva puta u toku sljedećeg mjeseca zvala da provjerim da li je sve u redu, zvučali su nervozno i nekako užurbano. Nisam htjela da paničim tada, pomislila sam da su u nekakvoj gužvi, s obzirom na njihove poslove. Ipak, poslije skoro mjesec dana sam došla da obiđem stan i uzmem novac za narednih pola godine po dogovoru”, piše Ivana.

Zvonila je na interfon, međutim, niko se nije oglašavao. Ušla je u zgradu i pokušala da otljuča vrata od stana, ali, on je već tada bio otvoren.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno