Kada sam konačno prije 6 mjeseci saznao da ću možda konačno ovaj put postati otac pravog djeteta, odnosno sina, a ne ponovo djevojčice, svojoj sam ženi dao svaki mogući ugođaj. Šta god da je htjela imala je, nikad joj ništa nije falilo, stalno sam je mazio i njegovao je. A znate li kako mi je ona vratila za sve to? Saznao sam da će ponovo roditi djevojčicu. Moja mama zna da pomoću viska odredi spol djeteta i kada mi je na naše veliko razočaranje rekla da će po treći put biti djevojčica, nisam mogao više da trpim.

Jutros sam joj spakovao stvari i izbacio sam je iz stana, zajedno sa naše dvije kćerke. Ne treba mi takva jedna smotana i jadna žena u kući. Ona je naprosto sramota za ženski rod. Kroz nekoliko sati mi se javio drug i pita da li je istina da sam najurio svoju ženu iz kuće, i šta je pravi razlog za to. Kada sam mu ispričao šta se sve izdešavalo, rekao mi je da treba opet da razmislim jer je napolju ipak virus, i situacija nije nimalo bezazlena. Ma neka je pojede virus ako se mene pita, suze jedne neću pustiti za njom.

Lako je njemu govoriti, njegova žena je savršena. Rodila mu je dva sina, zdrava, prava, pametna, a ja sam sam na ovom svijetu. Nakon što sam pričao sa svojom majkom, rekla mi je da sam pravilno postupio i da će mi ona naći pravu ženu za mene, koja će mi konaćno roditi sina. I to pravog nasljednika, onako kako dolikuje.

Preporučeno