Ono što je jako iritirajuće, jeste što vremenom bijele plahte, posteljine, jastučnice, pa čak i bijeli donji veš vremenom izgubi tu blistavost zbog kojih smo ih i kupili, a to najčešće nema ni veze s tim koliko često vi perete te stvari u svom domu. Naravno, od ključnog značaja za vaše zdravlje da se trudite da uvijek imate čiste jastuke, kako se na njima skuplja mnoštvo štetnig materija, ali ponekad je izuzetno teško otkloniti određene mrlje.

Ipak, u našem današnjem članku vam donosimo koji bi vam to trik mogao biti od velike koristi kada je u pitanju održavanje čistoće vaših plahti. Naime, sve što vam treba jeste soda bikarbona, koja može da skida i žute mrlje koje najčešće ostaju od znoja, ali i sve one tvrdokornije za koje ni ne znate kako su se stvorile na vašim jastucima, ali ih jednostavno ne možete ukloniti.

Isto tako, ako pomiješate jednu šolju deterdženta koji koristite inače za pranje suđa i jako malo izbjeljivača u svojoj veš mašini, te tu stavite na pranje svoje jastuke, mogli biste biti iznenađeni rezultatima. Bitno je da uključite program sa što toplijom vodom, kako bi to ubilo bakterije koje se skupljaju na ovim površinama.

Ukoliko i poslije ovog pranja primjetite da ponovo imaju neke mrlje, onda biste mogli opet da iskoristite soda bikarbonu, koja će zatim sigurno da ukloni te ostatke mrlja koje mašina nije uspjela da skine sa vaših jastuka. Javite nam svoja iskustva i podijelite sa nama ako i vi imate neki svoj trik za ovo!

Preporučeno
Loading..