U velikom broju raznoraznih alternativnih načina liječenja pojedinih bolesti, još uvijek su najefikasnija prirodna rješenja. Jedno od takvih rješenja je isprobao i čitatelj portala Narodnamedicina.info, poslije dugog niza godina u kojima mu nisu mogle pomoći nikakve terapije niti farmaceutski proizvodi. Proširene vene u današenjem vremenu predstavljaju jednan od najčeščih medicinskih problema, kao i estetskih nedostataka koji pogađa zaista veliki broj ljudi. Pored toga, proširene vene na nogama mogu izazvati i neke od ozbiljnijih zdravstvenih problema, kao što su otok, bol, upala ili svrab.

Na zahvaćenom dijelu noge, čestp se otvaraju rane koje sporo ili nikako ne zarastaju, a posljedica za tkivo na kojem su se našle, mogu da budu katastrofalne. Najbolje terapijsko rješenje za ovu vrstu problema. odnosno statičnu krv predstavlja njeno kontrolisano odstranjivanje. Međutim, iz iskustva pacijenata koji su se podvrgli raznoraznim metodama liječenja, niti jedno od rješenja nije trajno, ali ni jeftino u specijalizovanim klinikama, pa se stoga problem nakon nekog određenopg vremena ponovo vrati. zatim se čitav postupak ponovo vrši, što pacijenta izlaže dodatnom trošku.

Do proširenih vena dolazi kada zalisci na venama, koji sprječavaju povratni tok krvi ne rade svoj posao kako bi trebalo. Krv zaostaje na pojedinim mjestima, tako da se vene i obližnji kapilari šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo. Ova pojava je pretežno vidljiva na području nogu gdje se vene nalaze blizu površine, a prepoznatljive su po plavićastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji nekada znaju da dosegnu i veličinu oraha. Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Preporučeno