Prije neka dva mjeseca, Australijanka Liz je spakovala svoje kofere, dala otkaz te se preselila u Beograd.

Njena majke je saznala da joj se kčerka seli u Srbiju na dan kad je Liz imala let za ovu zemlju. To je bilo veoma tužno opraštanje, kaže Liz.

“Kada sam sletila u Srbiju, trebalo mi je nekih mjesec dana da se smjestim”, navela je Liz.

Ona za sebe kaže da je Australijanka koja se sasvi slučajno zaljubila u Srbiju. Liz je Australijanka vijetnamskog porijekla, koja ima svoj Jutjub kanal na kojem objavljuje sve snimke o Srbiji i srpskom jeziku, koji govori skoro kao i svoj maternji.

“Draga mama, u vrijeme kada ti ovo pišem Melburn je na četvrtom nivou zatvaranja, ali ti me gledaš danas ispod sunca sretnu i zdravu”, ovim riječima Australijanka Liz odlučila je da snimi video svojoj majci u kojem joj se izvinjava što se preselila u Srbiju.

“Znam da ono što hoću da ti kažem danas će biti jako teško za tebe da razumiješ”, nastavila je Liz.

Ona poručuje svojoj mami u poruci da zna da je tužna zbog njenog odlaska u Srbiju, kao i da zna da će jednog dana kada bude prestala da bude ljuta i zabrinuta biti jako ponosna na nju. Ona se majci zahvaljuje što ju je odgajala da bude dobra osoba, iako se, kako i sama Liz kaže, nisu uvijek slagale.

“Sada imam dovoljno iskustva da znam da to što si radila, radila si samo iz ljubavi”, kaže ova mlada Australijanka i ovom prilikom poručuje majci, bratu i ocu da ih jako voli.

“Izvini što ti nisam kazala da se selim u Srbiju! Izvini što ti nisam kazala ništa ranije. Nisam htjela da se brineš više nego što to treba”, navodi ona.

“Najvažnije je da provodim svoje najolejdane u mladosti živjeći kao u bajci”, ističe ova djevojka te poručuje:

“Srbi su najgostoljubiviji ljudi na cijelom svijetu i dobro me čuvaju.”

Preporučeno