Većina ljudi ne zna, ali jaja na oko smo čitav život spremali na pogrešan način. Sada je otkriveno i dokazano uprkos tome što su dugo vremena bila na lošem glasu. Jaja su jako hranjiva i zdrava za naše srce i krvne žile, barem su se takva pokazala. “Jedno pa čak i dva jajeta dnevno dobra su za naš organizam. Jaja su jedan od najvećih izvora proteina koji su lako dostupni, a mi proteine unosimo na razno razne načine.

Ipak treba se čuvati jer unos prevelike količine proteina može da preoptereti bubrege” rekao je doktor Frankie Philips iz Udruge britanskih dijabetičara. Ukoliko su vam jaja na oko omiljeni način spremanja ove namirnice, i ukoliko niste sigurni da li ih pravite na pravilan način, uz pomoć ovog članka ćete uspjeti napraviti na pravilan način. Najjednostavniji i najbolji obrok za napraviti su jaja, a najbitnije je da žumanjak bude u tekućem stanju, a bjelanjak da nije sirov. Sad se postavlja pitanje kako je ovo moguće izvesti. Potrebno je da sve radite korak po korak i to na sljedeći način:

Potrebno je jajetu dodati namirnicu koju svako ima kod svoje kuće i ono se neće lijepiti za vašu tavu. Sve što treba da uradite jeste da sačekate dvije minute da donja strana bude spremna i onda trebate nasuti jednu kašiku vode i zatim poklopiti. Najbitniji razlog što je ovaj recept tako poseban jeste taj što će para da ih ispeče, te će na taj način postati ukusna i savršena.

Preporučeno