Dijeta o kojoj ćemo pisati u nastvaku članka, postala je hit u svijetu, i ona polako dobija dosta na svojoj popularnosti. Prvo i osnovno pravilo ove dijete jeste da svako jutro za doručak pojedete jednu bananu i popijete čašu vode ili dvije čaše mlake vode. Preostali obroci u danu bi trebali da budu lagani, manji i češći. Pravila koja traže neku veliku strogoćum u ovoj dijeti ih nema. Ponekad možete da popijete i kafu ili čaj koje nećete zaslađivatim ali se toplo preporučuje da je najbolje da ih se tokom prakse ove dijete nikako ne dotičete.

Ono što je bitno naglasiti jeste da ova dijeta ne podržava alkohol, pa je zbog toga potrebno da ga u potpunosti izbacite iz svojih navika. Ukoliko pak ne možete da odolite slatkišima, i ako ste ih navikli jesti svaki dan, onda se radije opredijelite za mali komad crne čokolade, najkasnije do 3 sata poslijepodne. A ako ste ljubitelj slanih grickalica, onda će vas sigurno obradivati kokice sa malo soli. Vaš zadnji oborok u danu je požljno da pojedete oko 8 sati, iako bi bilo najbolje da nišet ne jedete nakon 6 sati. Ako želite da dobijete što bolje i brže rezultate, najbitnije je da konzumirate dosta vode i da pored svega navedenog radite i neke vježbe, bilo da je u pitanju teretana, kućni trening, šetanje ili trčanje.

Jer sama dijeta vam neće donijeti savršene rezultate ukoliko se ne budete fizički aktivirali. Najbolje stvar to što 3 do 4 puta u sedmici možete ubaciti kardio trening. Sa ispravnom dijetom kao i fizičkom aktivnošću, za samo par mjeseci ćete imati savršene rezultate koji će zasigurno zadovoljiti vaša očekivanja.

Preporučeno