Kada kažemo da nam neko “ne sjedi ili ne leži” nema neke hemije između nas ili nas neko nervira razlog može da bude upravo energija koju svako od nas kao pojedinac ima.

Pa ukoliko nam neko ne godi znači da nam se energije ne podudaraju i ne slažu. Tako bar kažu astrolozi koji tvrde da svaka osoba ima svoju posebnu energiju koja je određena položajem zvijezda u samom trenutku rođenja. Svaka ta energija ima svoje posebnosti, svoje karkateristike, svoju neku posebnu prirodu. Kako da se otkrije lični posebni i kigaku broj i kako da zavirite u svoju sudbinu malo. Uz pomoć japanskog horoskopa, zove se kigaku i nastao je kao mješavina kineske i japanske kulture. Horoskop upotrebljava devet zvijezda, a svaka od ovih zvijezda ima u sebi jedan broj, jedan element i jednu boju.

Ova tablica kigakua obuhvata period od 98 godina, i to od 1904. do 2002. godine, a jako lako se može na osnovu nje odrediti u kojemste znaku rođeni, koja je boja vašeg znaka, koji element, koji broj i koji horskopski znak je zapisan vama ili nekoj vama jako dragoj osobi.

Kigaku tablica u stvari predstavlja jednu vrstu vječitog kalendara zbog toga što se u njega mogu dodavati novi datumi ali i novi podaci. Važno je ne zaboraviti činjenicu da se godine u Japanu ne računaju kao što se inače računaju u svijetu, od prvog januara do 31. decembra, u Japanu godina počinje od trećeg februara i traje do 2. februara slijedeće godine.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno