Poznati srpski pjevač makedonskog porijekla Jašar Ahmedovski tođen je 22. decembra 1963. godine u Lazanima, malom mjestu koje se nalazi u blizini Priljepa.

On ima jednu sestru i tri brata pošto je četvrti, isto tako poznati pjevač, Ipče Ahmedovski, tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći. Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu, a sa nepunih 15 godina, on je riješio da ode u Sarajevo i da pokuša da napravi svoju muzičku karijeru.

Bio je smješten kod rođaka koji ga je odveo u kafanu u kojoj je nastupao poznati folker Halid Bešlić. Bio je oduševljen kada ga je čuo kako pjeva i pronašao mu je prvi posao u bašti jednog ribljeg restorana. Jašar je od vlasnika tražio duplo veći honorar, ali je zato restoran bio pun gostiju uvijek.

Uporedo je završavao Srednju medicinsku školu zbog toga što je njegov otac, po profesiji doktor, želio da Jašar nastavi tu porodičnu tradiciju. Ali, završio je samo dva razreda i potpuno se posvetio muzici koja ga je oduvijek zanimala. Na njegove svirke su dolazili profesori iz škole koju je pohađao, a slušali su ga i Šerif Konjević, Mile Kitisć, Šaban Šaulić i mnogi drugi.

Onda kada je Šaban čuo kako Jašar pjeva njegove pjesme, predložio mu je da dođe u Beograd, a to je on i učinio.

S obzirom da nije imao nikoga, harmonikaš Mirko Kodić mu je predložio da žive u njegovom stanu kao cimeri. Mirsko, Šaban, Rade Vučković i Jašar su postali nerazdvojni prijatelji pa su zajedno išli u provod i ugovorili su poslove.

Znamo da Jašar danas izgleda bolje nego ikad, a evo kako izgleda njegova supruga:

Preporučeno